Na co zwrócić uwagę przy kupnie Octavię I VRS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miron75
    Ambiente
    • 2008
    • 157

Ja fanem LPG też nie jestem i sam auta bym nie gazował, ale jakbym miał gratis to bym nie wybrzydzał tylko brał - już takich krezusów z siebie nie róbmy - 1.4 i 1.6 w końcu wybierają zazwyczaj mniej zamożni klienci, dla których koszty eksploatacji mają znaczenie kluczowe.
    Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
    było: 111KM / 275NM
    jest: 143KM / 310NM
  • Derafi
    Drive
    • 2007
    • 49
    • Octavia I (1U2)
    • AZJ 2.0 MPI 115 KM

witam mam prośbę jestem w trakcie poszukiwania Octavia vrs pierwszej generacji i na co ma zwracać uwagę ?
    -Octavia 1.9 110 AHF Combi "Elegance''
    -Octavia 1.9 110 ASV Combi "Style"
    -Vw CADDY 105 ...... BLaszak
    -Octavia 1.8 T VRS

Komentarz

• ASSA
      Classic
      • 2010
      • 7

Hej .
      Ja kupiłem skodę o1 VRS w maju b.r. Przy zakupie mialem tylko miernik lakieru i latarkę - i chyba wystarczyło. Osłuchałem silnik na ucho , lekka przegazówka (brak kolorowych spalin). Jazda próbna - równe ostre przyśpieszanie na 1,2,3. Ostre hamowanie (czy ABS zadziała). Czy nie ściąga kierownica.
      Silnik był u mnie myty przed sprzedażą - latarką nie zlokalizowałem żadnych wycieków (i tak jest już po przejechaniu 10tyskm). Stan kierownicy gałki i tapicerki (wszystko w skórze - bez przetarć.
      Ważne - osłuchać silnik po zapaleniu (żimny) a później osłuchać już dobrze nagrzany.
      Powodzenia

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ASSA, w nocy oglądałes? .....że latarka byla potrzebna :diabelski_usmiech
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kubazak
          Ambiente
          • 2010
          • 146

wszystko co w normalnej octavii 1.Dodatkowo sprawdż amortyzatory bo są cholernie drogie a nie ma zamienników , stabilizator przedni , stan tarcz , kloców bo też tanie nie są .Stan przewodów podciśnieniowych , ciśnieniowych , tapicerek w srodku bo cieżko dostać je na rynku wtórnym.

Komentarz

Pracuję...